Ik zoek hulp voor...
Volwassenen en senioren (19-65+j)
Kinderen en jongeren (0-18j)
Dringende hulp
AHOSA vzw
Ondersteunt dove en slechthorende personen en sensibiliseert de horende samenleving met betrekking tot deze onzichtbare beperking.
Alderande vzw
Woon, werk en dagondersteuning, residentieel en ambulant, collectief en individueel. Voor volwassenen met een beperking zowel met een persoonsvolgend budget als via rechtstreeks toegankelijke hulp.
Amazone
Onthaalcentrum en lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker. De begeleiding gebeurt door vrouwen die zelf een operatie hebben ondergaan.
Anonieme Alcoholisten
Een zelfhulpgroep die lokaal werkt in kleine groepen, waar mensen terecht kunnen met een alcoholprobleem en daar van af willen. Het doel is ieder lid nuchter te laten worden en te blijven.
Apotheker
Apothekers zijn deskundigen op het gebied van medicatie en zijn de enige die medicatie op voorschrift mogen bereiden en afleveren. Ze zijn verantwoordelijk voor de controle, dosering, toedieningsvorm en mogelijke interacties van afgeleverde medicatie.
Audicien
Audiciens zijn gespecialiseerd in de aanpassing van hoortoestellen en hoorimplantaten (deel buiten het oor) op voorschrift van een neus-, keel- en oorarts. Zij passen ook oor- en gehoorbeschermingssystemen aan zoals bv. oordoppen op maat.
Audioloog
Audiologen zijn gespecialiseerd in het gehoor en het evenwicht. Ze staan in voor het onderzoek van de gehoor- en evenwichtsfunctie, om zo de neus-, keel- en oorarts te ondersteunen bij het stellen van een diagnose.
Avansa Waas en Dender
Cursussen, workshops en lezingen voor iedere volwassene die deel wil nemen aan sociale en culturele leven, met bijzondere aandacht voor groepen die moeilijker hun weg naar vorming vinden.
Avondzorg Waasland
Geplande gezinszorg die wordt aangeboden tussen 16u00 en 22u00 ’s avonds en door het overnemen van specifieke (thuisverpleging)zorgnoden de patiënt langer zelfredzaam wil houden én de mantelzorger wil ontlasten. Hiervoor werken verschillende diensten gezinszorg en thuisverpleging samen.
B-asiel vzw
Steun voor mensen in nood die in Beveren - Zwijndrecht verblijven. Voor mensen die om de een of de andere reden tussen de mazen van het net van onze sociale voorzieningen vallen, en iedereen die onder de Europese armoedegrens leeft.
B-OOST Waasland
B-OOST Waasland helpt je met financiële zorgen, een kritieke woonsituatie, geen job… We gaan met jou aan de slag, waar je maar wil. B-OOST Waasland is actief in Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Lokeren en Temse
Babbelonië
Hier ontmoeten Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar en praten groepjes. Deze gesprekken gaan over alledaagse dingen: kinderen en ouderen, feesten, ziekte en gezondheid, werk. Er worden ook activiteiten georganiseerd.
Beautiful after breast cancer foundation
Bewustzijn creëren rond het wel-zijn en wel-voelen na de diagnose van borstkanker. Focus (niet uitsluitend) op periode na de oncologische behandelingen.
Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose
Zet zich in voor kinderen, jongeren en volwassenen met muco.
Bewegen Op Verwijzing (BOV)
Helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven.
Bloomup
We verbinden je snel en eenvoudig met een erkende online psycholoog of psychotherapeut die bij je past zodat jij je weer gezonder en gelukkiger voelt.
BOKS vzw
Informatie geven en hulp bieden om de levenskwaliteit en –kwantiteit van personen met een stofwisselingsziekte te optimaliseren.
Brandenwondenstichting
Heb je onmiddellijke hulp nodig bij een brandwonde, bel 112. Heb je vragen over de ernst van brandwonden of hoe je deze verzorgd? Bel naar 02 649 65 89 of bezoek onze website.
Buddywerking Sint-Niklaas
Specifiek voor mensen met minder kansen, om het sociale netwerk te vergroten en sociaal isolement te verkleinen.
Buddywerking Vlaanderen
Buddywerking Vlaanderen brengt een vrijwilliger in contact met iemand die psychisch kwetsbaar is en helpt je om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en je weer open te stellen voor de wereld rondom jou.
Buurtgericht netwerk Ploegwerk
Dit buurtnetwerk biedt ondersteuning aan voor gezinnen uit de Gazometerwijk in Sint-Niklaas om samen met het gezin activiteiten te doen en elkaar te helpen.
Café P
Familie en naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid samenbrengen.
CGG Schelde Dender Waas
Vroeginterventie is een laagdrempelig en kortdurend (5-7 sessies) aanspreekpunt voor jongeren (12-25 jaar) die experimenteel of regelmatig gamen, gokken, alcohol of andere drugs gebruiken.
CLBchat
Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken.
CM-Mobiel
Niet-dringend ziekenvervoer van minder mobiele personen naar een medische behandeling of omwille van sociale redenen (voor CM-leden).
CM-Oppas aan Huis
Oppas bij chronisch zieken, ouderen of personen met een beperking door deskundige vrijwilligers als de mantelzorger even niet kan. Overdag, ’s avonds en ’s nachts in de week en in het weekend.
CM-Spaak
CM-Spaak biedt administratieve ondersteuning aan door vrijwilligers aan huis.
Coponcho
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Dagopvang Zorgpunt Waasland
In onze dagopvang kunnen ouderen en mensen met een beperking, overdag verblijven. Ze krijgen er aangepaste verzorging en begeleiding in een huiselijke sfeer.
De Companjong vzw Waasland
De Companjong is een vereniging van en voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers in het Waasland.
De Druglijn
Bij De Druglijn kan je terecht met al je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie. Anoniem, objectief en zonder te oordelen of veroordelen. Bel 078 15 10 20 of surf naar onze website.
De Geweldlijn
Professionele hulplijn (Bel 1712) voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling Voor zowel -18 jarigen als volwassen beschikbaar 24uur op 24uur bereikbaar 7 dagen op 7
De Klokke vzw
Dag- en woonondersteuning voor meerderjarigen met een verstandelijke beperking.
De Kraamvogel vzw
Heb je ondersteuning nodig voor jouw kinderwens, zwangerschap of geboorte van je kind? Dan kan je de gepaste hulp vinden bij De Kraamvogel.
De Pensioenlijn
Bij De Pensioenlijn kan je terecht met al je vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin je hebt gewerkt (werknemer, zelfstandige of ambtenaar).
De Sperwer
Begeleiding aan huis. Begeleid werken. Dagondersteuning in het dagcentrum te Lokeren of Zeveneken. Voor personen met een beperking en hun familie.
De Waasvrienden
Voor personen met een auditieve beperking en communiceren in Gebarentaal. Regelmatige bijeenkomst met verschillende activiteiten.
De Wase Kiem
Zwangerschapscentrum dat kwetsbare zwangere vrouwen zowel in groep als individueel begeleidt tijdens en na de zwangerschap.
De Wetswinkel Sint-Niklaas
Heb je een jurdische vraag over Personen - en familierecht, consumentenrecht, huurwetgeving, handeslrecht, arbeids- en sociaal recht,… Als enige speler op deze markt, kiezen we er voor om enkel actief te zijn op de eerstelijn rechtshulp in Vlaanderen.
Dementiecoach
De dementiecoach ondersteunt mensen met een recente diagnose van dementie of geheugenproblematieken. De dementiecoach luistert naar je verhaal, maakt je wegwijs in het zorglandschap en staat mee in voor het opstellen en opvolgen van een zorg- en begeleidingsplan.
Den Azalee - Restaurant De Variant
Het doel van het sociaal restaurant is mensen met een laag inkomen elke dag te laten genieten van een betaalbare warme maaltijd. Op deze manier bestrijdt Den Azalee de armoede.
Den Babbel Zwijndrecht
Wil jij ook Nederlands oefenen en mensen leren kennen in Zwijndrecht? Kom dan naar Den Babbel! Conversatiegroep voor anderstaligen georganiseerd door de gemeente Zwijndrecht.
Diabetes Infolijn
De Diabetes Infolijn (0800 96 333 of infolijn@diabetes.be) is een gratis, discrete Infolijn die instaat voor alle inhoudelijke vragen rond diabetes. Daarom informeert, connecteert en mobiliseert de Diabetes Liga iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt.
Dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds
Bieden hulp- en dienstverlening aan gebruikers en hun mantelzorgers. U kunt bij die diensten terecht met al uw vragen en problemen zoals opstart thuiszorg, kinderbijslag, verzekeringen, pensioenen bij ziekte,...
Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw
Je kan bij ons terecht voor gezinszorg, het ondersteunen van huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging, kraamzorg en poetshulp
Diëtist
Diëtisten zijn opgeleid om personen voedings- en leefstijladvies op maat te geven en te coachen, voor diverse leeftijdsgroepen en bij diverse aandoeningen.
Digicafé
Gezellig samenzijn waar je op eigen tempo kan oefenen met je laptop, tablet of smartphone en waar je van elkaar of van de vrijwillige digihelpers kan leren.
Digipunt
In de digipunten staan vrijwillige digihelpers voor je klaar met hulp, uitleg en advies bij al je digitale vragen.
Dito VZW
Dito verrast je graag met een breed aanbod verbindende activiteiten en evenementen, informatieve workshops, broodnodige acties én innovatieve en sensibiliserende projecten.
Drugpunt
Hier kan je terecht met al je vragen en bezorgdheden over drugs, gamen en gokken. Specifiek voor jongeren (12 -25 jaar) zijn er kortdurende trajecten. Neem contact op met het Drugpunt van jouw regio.
Duo for a job vzw
Brengt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact met 50-plussers, die als vrijwilliger hun professionele ervaring inzetten om deze jongeren te begeleiden naar werk.
Een buddy bij de wieg
Begeleiden van een maatschappelijk kwetsbaar gezin tijdens de zwangerschap. Een buddy helpt het gezin zich sterker te voelen in hun kwetsbare situatie.
Emiliani vzw
Aanbod wonen, dagbesteding, vrijetijd voor mensen met (vermoeden van) een beperking
Envía Waas
Gezinszorg voor gezinnen en jongvolwassen (tot 25 jaar) die zich al dan niet tijdelijk in een kwetsbare situatie bevinden. Samen zoeken we een weg met focus op het welzijn van het kind, de ouder en hun omgeving.
Ergotherapeut
Ergotherapeuten adviseren en trainen personen op een specifieke manier zodat de persoon zijn/haar dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk zelf kan uitvoeren bv. wassen en aankleden, eten klaarmaken, stofzuigen, fietsen, werken …
Familiegroep Dementie Sint-Niklaas
Open zelfhulpgroep voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie of jongdementie. Naast informatie zorgt vooral het lotgenotencontact ervoor dat de mantelzorgers zich gesteund voelen.
Familiehulp vzw
Familiehulp beschikt over een ruim aanbod aan zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp. We bieden een oplossing op maat voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, mensen met een zorgbehoefte en mantelzorgers.
Familierecht Vlaanderen - Advocaat
Familierecht.Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een gespecialiseerd advocaat contact op te nemen.
Familierecht Vlaanderen - Bemiddelaar
Familierecht Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een bemiddelaar contact op te nemen.
Familiezorg Oost-Vlaanderen
Heb je nood aan zorg en ondersteuning in jouw thuisomgeving? We zijn er voor iedereen: jong, oud, gezinnen, alleenwonenden, mantelzorgers en personen met een zorg- en ondersteuningsnood. Wij helpen waar jij dat wenst.
Fara
Maakt zwangerschapskeuzes bespreekbaar voor vrouwen, mannen en koppels. We bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.
Fiola vzw
Hulp voor personen met (een vermoeden van) een beperking. Dit kan individuele ondersteuning, dagondersteuning of begeleid werk zijn. Deze hulp is rechtstreeks toegangkelijk (RTH)
G-sport
Sporten en bewegen met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening.
Gezonde buurt samen met CM
Geef gezondheid de plaats die ze verdient en ga samen aan de slag. Maak kennis met het Gezonde buurt-aanbod en organiseer zelf gezonde activiteiten.
Give a Day
Matcht vrijwilligers en organisaties. Vind snel een aanbod dat voldoet aan jouw inhoudelijke en praktische wensen.
Glinsterhulp
Online platform voor gezinnen na het verlies van een baby of opgroeiend kind. Op een eenvoudige manier kan je gratis in contact te komen met lotgenoten.
Hersenletsel Liga vzw
Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), partners, familieleden, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen bij ons terecht met vragen over NAH.
Hersenletsel Lijn
De Hersenletsel Lijn biedt mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun mantelzorgers, familieleden en zorgverleners een luisterend oor en ondersteunt hen in hun zoektocht naar de juiste begeleiding en hulp.
Herstelverblijven
Centra voor herstelverblijf bieden tijdelijk opvang en revalidatie aan gebruikers die een heelkundige ingreep hebben ondergaan of in behandeling zijn voor een ernstige aandoening, maar tijdelijk geen ziekenhuis gebonden medische zorgen nodig hebben en daarvoor een ziekenhuisopname of een langdurige onderbreking van hun normale activiteiten hebben ondergaan.
Hop-in vzw
Vervoer & ondersteuning voor wie het moeilijk heeft. Vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen
Huis van het Kind
Ouders van kinderen tot 25 jaar én kinderen tot 12 jaar kunnen bij de huizen van het kind rechtstreeks terecht met al hun vragen over opgroeien en opvoeden. Ze bieden ondersteuning bij alles wat met opvoeding en ouderschap te maken heeft zo goed en zo nabij mogelijk in samenwerking met verschillende lokale of bovenlokale partners. Voor het concrete aanbod van je huis van het kind kan je hieronder doorklikken.
Huisarts
In sommige gemeenten zoals Sint-Niklaas, Zwijndrecht, Stekene is er een tekort aan huisartsen waardoor je mogelijk niet direct een vaste huisarts zal vinden. Vaak wordt ook te snel een dokter gebeld. Voordat je belt, kijk eerst of je echt een dokter nodig hebt. Dat kan via deze vragenlijst in 1 minuut: moetiknaardedokter.be.
i-mens
Bieden wij zorg en ondersteuning van voor tot na de geboorte, opvang voor jong en oud, verpleging en verzorging, hulp en ondersteuning aan huis.
Inloopcentrum Den Durpel
Hier kan je steeds terecht. Je hoeft geen vraag te stellen of je problemen te vertellen. Je kan er gewoon langsgaan wanneer jij het graag wil.
Inloophuis Rupelmonde
Hier kan je steeds terecht. Ook met vragen over sociale dienstverlening, administratieve ondersteuning... en vindt er was-, strijk- en douchegelegenheid. Ook de babbelmomenten voor anderstaligen, de leermomenten en de opvoedingsgesprekken vinden in de dorpshuizen plaats.
Inloophuis Waasland
Het inloophuis Waasland is een toegankelijke ontmoetingsplek voor mensen met (een vermoeden van) geheugenproblemen of dementie en hun naasten. Er staan zorgprofessionals en vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden en vragen te beantwoorden.
Intergratie en inburgering
Het Agentschap Integratie en Inburgering zet zich in voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en herkomst geen rol speelt. Gratis een inburgeringscursus voor burgers met een buitenlandse afkomst.
Jeugddienst Appelsien
Jeugddienst Appelsien organiseert activiteiten voor jongeren (+12) en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis, autisme spectrum stoornis, adhd en/of een verstandelijke beperking.
Jozemien centrum voor dagverzorging - Samen Ouder
Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding? Wenst u graag te vertoeven in een leuk gezelschap? Of wilt u even uw partner of familielid (mantelzorger) op adem laten komen? Kom dan zeker eens kennismaken met het centrum voor dagverzorging Jozemien. U kan er terecht van maandag tot vrijdag. Naast de nodige hygiënische en verpleegkundige hulp biedt het centrum voor dagverzorging een gevarieerd aanbod aan activiteiten en creatieve ontspanning.
Juridische bijstand in jouw lokaal bestuur
Het OCMW in elk lokaal bestuur geeft de eerste algemene informatie en verwijst je voor verder juridisch advies of bijstand door naar de juridische dienst.
Justitieel Welzijnswerk Beveren
Hulpverlening aan (ex) gedetineerden en hun directe sociale omgeving op vrijwillige basis.
Kankerinfo
Kankerinfo is er om je te begeleiden en te antwoorden op al je vragen over kanker. We richten ons tot alle personen die van ver of dichtbij door kanker zijn getroffen. Je kunt ons bellen met al je vragen in verband met kanker op 0800 15 802.
KATR!NAHOF
Ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking (en hun ouders, leerkachten, collega, ...)
Kind & Gezin
Steun en advies vanaf je kinderwens, tijdens je zwangerschap en in de eerste belangrijke levensjaren van je kind (van 0 tot 3 jaar)
Kinesitherapeut
Kinesitherapeuten zijn deskundigen van het bewegingsstelsel en laten patiënten specifieke oefeningen uitvoeren en/of gebruiken massagetechnieken om afwijkingen in het beendergestel, gewrichten en spieren te voorkomen of te genezen.
Klink
Dag- en woonondersteuning voor volwassenen met een (vermoeden van) verstandelijke beperking in Beveren, Zwijndrecht en deelgemeentes.
Krachtgericht Waas en Dender
Gratis mobiele dienst voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen (0-25 jaar), ouders en hun netwerk; wanneer er meerdere vragen zijn in een gezin en er nood is aan vraagverheldering en een plan, wanneer er nood is aan extra hulp op maat van het gezin.
Eerstelijnspsychologische hulp voor kinderen, jongeren en hun gezinnen van 0-24jaar, in de buurt, kortdurende therapie. Zie folder website.
Kruibeke helpt vzw
Ondersteuning van gezinnen in nood in Groot-Kruibeke met voeding, kledij, schoenen en algemene welzijnsdiensten zoals pedicure, kapper, educatie en workshops.
Leifpunt Linkeroever Waasland
Alle info betreffende vragen over negatieve wilsbeschikking en vragen rond levenseinde
Licht en liefde
Helpt slechtziende en blinde mensen om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen.
Liever Thuis LM vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Logo Waasland
Ben jij op zoek naar educatief materiaal rond preventieve gezondheid? Heb jij een vraag over de invloed van het milieu (zowel binnen als buiten) op je gezondheid? Wij werken lokaal om uiteenlopende doelstellingen op het gebied van de gezondheid te realiseren.
Logopedist
Logopedisten zijn gespecialiseerd in de preventie, het onderzoek en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor.
Lokaal dienstencentrum
Biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud en een waaier aan sociale en culturele activiteiten.
Lost & Co - Wegwijs
Iemand verliezen of je gezondheid verliezen, iedereen maakt het wel eens mee. Lost & Co steekt verlies niet weg maar geeft het ‘een gouden randje’. We maken verhalen over verlies zichtbaar en bespreekbaar en nodigen iedereen uit daar aan mee te doen
Lumi
Biedt een luisterend oor voor iedereen met vragen rond gender en seksuele voorkeur.
Mantelzorgnetwerk vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Meer Mobiel
Informatie over alle verschillende soorten vervoersmogelijkheden in Vlaanderen
Mentaalmaatje
Door te praten met lotgenoten voel je je soms meer begrepen, net omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt als jij.
Heb je nood aan zo’n babbel?
Merhaba
Een luisterend oor, info en ondersteuning voor LGBT+ personen met een migratieachtergrond.
Minder Mobiele Centrale
Hebt u behoefte aan vervoer voor een familiebezoek, een consultatie bij de dokter of om boodschappen te doen? Schrijf u dan in bij de Minder Mobielen Centrale in uw gemeente.
Moderator vzw
Brengt jou als slachtoffer, (meerderjarige) dader, veroorzaker of betrokkene bij een strafbaar feit met elkaar in contact.
Moodspace
Is een plek voor studenten. Vol betrouwbare tips om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid
MSOC Waasland
Laagdrempelige, multidisciplinaire hulp voor mensen die illegale drugs gebruiken.
NA (Narcotics Anonymous België)
Herstellende verslaafden die elkaar helpen clean te blijven door geregeld samen te komen. Een programma met als uitgangspunt volledige onthouding van alle drugs.
NEOS - Netwerk van ondernemende senioren
Neos, het Netwerk van Ondernemende Senioren, is er voor alle mannen en vrouwen die de vrijgekomen tijd na hun pensioen op een actieve manier willen invullen.
Netwerk Palliatieve Zorg Waasland
Ondersteunt patiënten, mantelzorgers en vertrouwde zorgverleners met de bedoeling om de patiënt/bewoner met een (comfort)zorg op maat zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving te houden.Organiseert ook infomomenten en opleidingen over vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg.
OCMW
Info, advies, administratieve hulp, financiële hulp, leefloon, schuldhulpverlening, social kruidenier. Het OCMW ondersteunt vooral mensen in kwetsbare situaties en kennen een leefloon toe als je aan de voorwaarden voldoet.
Okra
Van, voor en door senioren. Je vindt tal van mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen te genieten van een veelvoud aan activiteiten. Eén van de 6 erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen
Ondersteuningsnet Lokeren
Centraal aanmeldpunt in Lokeren waar elke persoon met een (vermoeden van) beperking (of het netwerk) terecht kan met vragen rond ondersteuning op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Samenwerking tussen 4 vergunde zorgaanbieders uit Lokeren: Alderande, De Sperwer, Emiliani en Hagewinde.
Ondo
Psychosociale ondersteuning voor personen met een (vermoeden) van beperking. Begeleiding bij al jouw vragen onder het motto 'Sterk Jezelf'.
OnlinePsyHulp
Online psychische hulpverlening bij depressie, angst, verslaving met apart aanbod voor jongeren, kosteloos en anoniem.
Ontmoetingshuis De Moazoart
Vereniging waar armen het woord nemen met een laagdrempelig aanbod van vrije tijd, ontmoeting, onthaal, vorming en belangenbehartiging. gericht naar kwetsbare mensen in Lokeren.
Opvoedingslijn
Je kind opvoeden gaat niet vanzelf. De perfecte opvoeding bestaat immers niet. Als je het even niet meer weet, is er de Opvoedingslijn. Je kan bij ons terecht met al je vragen over opvoeding, groot en klein. Je blijft bij ons steeds anoniem en je krijgt een persoonlijk antwoord.
Osteopaat
Osteopaten zoeken naar bewegingsblokkades die aan de oorzaak van een klacht liggen. Via specifieke handbewegingen proberen zij het evenwicht in het lichaam terug te herstellen.
OverKop
Een OverKop-huis is een fijne plek waar jongeren (+12 jaar) elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ze ook terechtkunnen als ze willen babbelen over kleine of grote zorgen en om allerlei leuke activiteiten te doen. Samen met jongeren gaan OverKop-medewerkers op zoek naar wat hen kan helpen. Zo willen ze meer dan ooit aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren. Want het is oké om je even niet oké te voelen.
OVOK Ontmoetingsgroep Oost-Vlaanderen
Zelfhulpgroep voor ouders van een overleden kind.
OVV De Hagewinde
Dagbesteding georganiseerd door onze dienst 'Biekorf' voor volwassenen met een (vermoeden van) ASS, Gedrags Emotionele Stoornis.
Parcoer vzw
Psychosociale revalidatie voor (jong)volwassenen die kampen met psychische, psychosociale en/of psychiatrische problemen.
Parkinsoncoach
De parkinsoncoach is het aanspreekpunt voor personen met parkinson en hun omgeving. De coach luistert naar je verhaal, maakt je wegwijs in het zorglandschap en helpt je een antwoord te vinden op al je vragen.
Pleegzorg Oost Vlaanderen vzw
Samenwerking tussen ouders, pleeggezinnen en begeleiders. Samen bieden we ouders, pleegkinderen en pleeggasten ondersteuning bij korte opvang of weekendondersteuning en zetten we in op optimale ontwikkelingskansen.
Podoloog
Podologen geven voetverzorging die erop gericht zijn een specifiek voetprobleem op te sporen en te behandelen. Dit kan preventief zijn om klachten te vermijden of klachten zoals knie-, rug- en heuppijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet te behandelen.
Pro Deo Advocaat Vlaanderen
Pro Deo is er voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft. Hierdoor is de dienstverlening van uw advocaat mogelijk slechts gedeeltelijk betaalbaar of zelfs helemaal gratis.
Psychologenkring Waasland
Vereniging van klinisch psychologen, zelfstandig of in loondienst, actief in regio Waasland.
Psychologische Hulp in de Eerste Lijn
Psychologische behandeling individueel of in groep zonder verwijsbrief.
Psycholoog
Klinisch psychologen hebben een master in de psychologie en staan in voor individuele begeleiding door middel van gesprekstherapie. Het doel is het verkrijgen van inzichten en het vinden van nieuwe manieren van omgaan met emoties en situaties.
Psychotherapeut
Psychotherapeuten hebben een 4-jarige psychotherapieopleiding gevolgd en hebben ruime praktijkervaring voor het behandelen van psychische en emotionele moeilijkheden.
PUNT.vzw
Ondersteuning aan slachtoffers van seksueel geweld en hun omgeving. Men kan bij ons terecht voor lotgenotencontact, doorverwijzing, juridische hulp, vormingen, ...
Raakzaam vzw
Organiseren voor mensen met een beperking de mogelijkheid op zelfstandig wonen alsook wonen in groepsverband. Daarnaast hebben we ook een aanbod voor dagbesteding en kunnen we ter plaatse ondersteunen.
Regionaal Expertisecentrum Dementie Meander
Aanspreekpunt voor personen met dementie en hun omgeving, Bieden de mogelijkheden tot uitwisseling van informatie en ervaringen.
Rode Kruis Vlaanderen
Bij ons kan je terecht voor bloeddonatie, zorgbibliotheek, hulp op evenementen, niet-dringend ziekenvervoer, eerste hulpopleidingen, en opvang met groepsbegeleiding en psychosociale individuele ondersteuning voor asielzoekers.
SAAMO Oost-Vlaanderen
Samen met mensen in een kwetsbare positie werken aan een concrete oplossingen voor hun uitsluiting.
Samana vzw
Voor mensen met een zorgnood (chronisch ziek, beperking) en mantelzorgers die nood hebben aan sociaal contact, eenzaam zijn, steun zoeken. Een greep uit ons aanbod: bezoek, vakanties, buddywerking, infosessies en vorming, ...
Sclero’ken vzw
Ondersteuning voor personen met de zeldzame aandoening Sclerodermie en hun naasten.
Sensoa
Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa is er voor iedereen in Vlaanderen. Wij vinden dat seksuele rechten moeten worden gerespecteerd, beschermd en gerealiseerd, zodat iedereen seksualiteit kan beleven vrij van dwang, discriminatie en geweld.
Slachtofferhulp CAW
De medewerkers van Slachtofferhulp helpen mensen met de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Ze ondersteunen je en geven tips over hoe je kunt omgaan met verlies, stress of trauma.
Slachtofferonthaal Dendermonde
Informatie en bijstand tijdens de volledige gerechtelijke procedure: van zodra u een klacht indient tot de strafuitvoering.
Sleutelzorg Temse
Thuiszorg (gezinszorg, poetsdienst en klusdienst), lokaal dienstencentrum met vervoer op maat en woonzorg
SOS Nuchterheid Sint-Niklaas
Discrete samenkomsten voor mensen met verslavingsproblematiek
Steunpunt Adoptie
Informatie op maat en nazorg aan alle adoptiebetrokkenen, tijdens alle fasen van het adoptieproces.
Steunpunt Mantelzorg vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Stop It Now!
Ondersteuning voor mensen die zich zorgen maken over hun eigen seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen en hun naasten.
Tabakstop
Tabakstop is een gratis dienst waar je terecht kunt voor informatie over roken, verslaving en hulp bij het stoppen met roken. 0800 111 00
Tandarts
Tandartsen zijn gespecialiseerd in mondgezondheid. Ze voorkomen, screenen en behandelingen aandoeningen en afwijkingen aan het gebit.
Tanderuis vzw
Thuisbegeleiding voor personen met autisme, van 0 tot 65 jaar. Activiteiten, cursussen, ... voor personen met autisme
Team Sherpa
Ondersteuning voor gezinnen met kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar die het gevoel hebben niet meer te weten hoe het verder moet.
Tele-Onthaal
Praten lucht op. Bij kleine en grote zorgen. Dag en Nacht. Bij Tele-Onthaal luisteren we. Bel "106" of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat jou bezighoudt. Wij luisteren graag
Teleblok
Teleblok is in Vlaanderen een gratis en anonieme hulplijn voor studenten via chat. Teleblok levert telefonische bijstand tijdens de examen- en blokperiode in januari en mei/juni. Bel 0800 13 14 4 of surf naar onze website.
Temse schenkt
Noodpakket van kledij en beperkt voeding voor mensen die leven onder een bestaansminimum
Thuisbegeleiding | vzw Sint-Lievenspoort
Thuisbegeleiding voor dove en slechthorende personen en kinderen en jongeren met een spraak- en/of taal(ontwikkelings)stoornis
Thuisverpleegkundige
Verpleegkundigen staan in voor verpleegkundige zorgen. Dit kan basiszorg zijn zoals het wassen en aankleden van patiënten maar ook wondverzorging, observatie, rapportage aan de arts en gespecialiseerde zorg zoals het inbrengen van een katheter.
Thuiszorg Zorgpunt Waasland
Onze thuishulp is er voor alle senioren en voor alle alleenstaanden en gezinnen die thuis hulp kunnen gebruiken. Zo kan wie ouder is of zorg nodig heeft, nog lange tijd zelfstandig blijven wonen. Voor jonge gezinnen is er bovendien onze kraamzorg.
Trefpunt Stan
Ondersteunt personen en gezinnen die leven met een enkelvoudige of meervoudige verstandelijke handicap.
Trefpunt zelfhulp
Zoek een zelfhulpgroep op problematiek, plaats of naam van de organisatie
Tuinwijk
Je kan hier terecht om een sociale woning te huren of te kopen in Lokeren, Moerbeke en Waasmunster. Tuinwijk is een huisvestingsmaatschappij.
Uilenspiegel - Luistergenoten
Luistergenoten zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid die vrijwillig een luisterend oor aanbieden aan wie nood heeft aan een gesprek.
Vereniging voor Infantiele encephalopathie
Zelfhulpgroep voor ouders van een kind met infantiele encephalopathie /cerebrale parese. Binnen deze zelfhulpgroep maakt u contact met lotgenoten.
Vereniging voor Weduwen en Weduwnaars
Voor mensen die een partner verloren door overlijden, om hen samen te brengen en hun belangen te verdedigen en te steunen.
Verzorgingswinkel De Wissewas
Maandelijkse ondersteuning met een basisaanbod van producten voor jou en je gezin. Je kiest zelf wat je nodig hebt.
Vlaams Expertisepunt Mantelzorg
Online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor! Hier verzamelen en verbinden we actuele kennis en informatie over mantelzorg.
Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk
Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk matcht vrijwilligers en organisaties. Vind snel een aanbod dat voldoet aan jouw inhoudelijke en praktische wensen.
Vlaamse actieve senioren vzw (VL@S)
Sociaal-culturele vereniging waar alle Vlaamse ouderen, jongere en minder jonge senioren zich thuisvoelen.
Vlaamse lotgenotengroep Frontotemporale dementie (FTD)
Zelfhulpgroep voor familieleden en mantelzorgers van personen met FTD. Naast informatie zorgt vooral het lotgenotencontact ervoor dat de mantelzorgers zich gesteund voelen.
Vlaamse Parkinson Liga - Waasland
Diverse activiteiten voor personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving of geïnteresseerden
VLOS Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas
Ondersteunt vluchtelingen en mensen zonder papieren in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij hun verblijfsprocedure.
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Geven asielzoekers een eerste onthaal, beantwoorden juridische vragen en voorzien een uitgebreid vormingsaanbod. Voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging.
VoedSaam vzw
Gratis voeding ophalen voor mensen in kansarmoede (met toelating lokaal OCMW)
Volwassenenonthaal CAW
In het CAW is iedereen welkom met elke welzijnsvraag. We zijn deskundig op vele terreinen en beschikken over goed opgeleide, professionele hulpverleners die samen met jou zoeken naar oplossingen die werkbaar zijn voor jou.
Vroedvrouw
Vroedvrouwen staan in voor de begeleiding, zorg en advies aan vrouwen voor en tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en de periode na de bevalling.
vzw De Keerkring
Verschillende vormen van opvoedingsondersteuning voor ouders en hun kinderen: spreekuur voor ouders met vragen of twijfels, oudergroepen voor kwetsbare ouders, de opvoedingslijn voor alle opvoedingsverantwoordelijken in Vlaanderen en vorming op maat voor professionals.
VZW De Olijf
Morele en materiële steun voor kansarmen in Stekene door het aanbieden van een ontmoetingsruimte, het voorzien van voedselondersteuning en door de organisatie van aangepaste vormingsdagen- of sessies.
Welzijnsschakel De Springplank Sint-Niklaas
Sociale kruidenier met ontmoetingsruimte. Daarnaast worden allerlei activiteiten rond ontmoeting , cultuur, actie, vorming georganiseerd.
Welzijnsschakel Temse
Wij zijn er voor al wie het moeilijk heeft in Temse (armoede, kwetsbaarheid..). We bieden een luisterend oor en brengen bestaande hulpverlening dichterbij via soepbabbels, feestjes voor groot en klein , uitstappen, voedselpakketten, gratis pampers en huisbezoeken.
Wereldhuis Bonangana vzw
Nederlandse les voor anderstaligen, taalbuddy’s, huiswerkbegeleiding voor kinderen uit het lager onderwijs en sociaal-culturele activiteiten
Wijkgezondheidscentrum De Link
Eerstelijnsgezondheidszorg voor alle inwoners van Beveren en Zwijndrecht en hun deelgemeenten, Een multidisciplinaire groepspraktijk van artsen en een verpleegkundige.
Wijkgezondheidscentrum De Vlier
Een team van huisartsen, verpleegkundigen en kinesisten voor alle inwoners van Sint-Niklaas. U kan tevens terecht bij de sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen, diëtiste en psychologe van het centrum.
Wijkgezondheidscentrum Lokeren vzw
Multidisciplinaire groepspraktijk waar verschillende zorgverleners onder één dak samenwerken. Een team van zes huisartsen, vijf verpleegkundigen, een diëtiste, een psychosociaal ondersteuner en onthaalmedewerkers staan voor u klaar.
Woonpunt Waas
Hier kan je een sociale woning huren, kopen of je kan je private eigendom verhuren aan Woonpunt Waas in de regio Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht. Woonpunt Waas is een huisvestingsmaatschappij.
WoonSt
Je kan hier terecht om een woning te (ver)huren, te kopen, of voor een sociale lening in Sint-Niklaas en Temse. Woonst is een huisvestingsmaatschappij.
Woonzeker
Biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud en een waaier aan sociale en culturele activiteiten.
Woonzorgcentra in het Waasland
Een woonzorgcentrum biedt permanente opvang en verzorging aan 65-plussers die niet meer thuis kunnen wonen. Naast een permanente verblijfplaats gaat dat van huishoudelijke hulp en hulp bij dagdagelijkse taken tot (lichaams)verzorging en verpleging.
Zelfhulpgroep Neurostimulator/Medicatiepomp
Zelfhulpgroep is er voor mensen die een neurostimulator of een medicatiepomp geïmplanteerd hebben gekregen, voor mensen die een implantatie te wachten staat, voor hun familieleden en voor mensen die vragen hebben omtrent deze ingrepen.
Zelfmoordlijn
Telefonische hulplijn voor al wie met zelfmoordgedachten worstelt. Ook voor nabestaanden en personen die op een of andere manier met zelfdoding worden geconfronteerd kunnen bellen naar "1813".
Ziekenfonds / Mutualiteit
Een instelling die instaat voor de (gedeeltelijke) terugbetaling van ziektegerelateerde kosten.
ZigZag
Zigzag is een ontmoetingshuis waar volwassenen met een psychische kwetsbaarheid elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige en alcoholvrije omgeving (praatcafé).
ZORGàlaCARTE
Hier kunnen volwassenen met (een vermoeden van) een beperking terecht met elke vraag naar ondersteuning bij hen thuis.